Materiaal

Mdf 4 mm.

Dit is de afkorting voor Medium Density Fibreboard. 
De normale MDF-plaat is herkenbaar aan de lichtbruine kleur van de als grondstof gebruikte houtvezels.
 Deze zijn onder hoge druk geperst.  
MDF is zeer goed bewerkbaar.
Door zijn gladde stabiele oppervlak is MDF uitermate geschikt voor een veelvoud van bewerkingen. De fijne vezelstructuur geeft de plaat een grote dimensionale stabiliteit, waardoor de plaat zich zeer goed machinaal laat bewerken. Verder heeft MDF uitstekende mechanische sterkte-eigenschappen, in het bijzonder het schroefhoudend vermogen van oppervlak en kanten.
De zijkanten zijn donker van kleur omdat het materiaal wordt gesneden met een laser. Het is aan te raden de randen licht op te schuren alvorens ze te verven.
Tevens kunnen er aan de achterzijde van het materiaal 'brandsporen' zitten van het lasersnijden.
Bij het verven/schilderen is het aan te raden allereerst een laag grondverf/primer aan te brengen.
De dikte van het materiaal is 4 mm./6 mm. 

 

Mdf lakboard

Deze hardboardplaat bestaat uit geperste houtvezels, een zijde is fabrieksmatig voorzien van een witte (niet spierwitte) kunststof laklaag, waardoor het lakboard in diverse toepassingen direct kan dienen als afwerkplaat. De andere zijde is onbehandeld. De zijkanten zijn donker van kleur omdat het materiaal wordt gesneden met een laser. Tevens kunnen er aan de achterzijde van het materiaal 'brandsporen' zitten van het lasersnijden. De dikte van het lakboard is ongeveer 3 mm. Door zijn gladde stabiele oppervlak is MDF uitermate geschikt voor een veelvoud van bewerkingen. De fijne vezelstructuur geeft de plaat een grote dimensionale stabiliteit, waardoor de plaat zich zeer goed machinaal laat bewerken. Verder heeft MDF uitstekende mechanische sterkte-eigenschappen, in het bijzonder het schroefhoudend vermogen van oppervlak en kanten. De lakboard is evt. ook over te verven mits u deze eerst behandeld met een kunststof primer.Triplex

Triplex is een plaatmateriaal, opgebouwd uit minimaal drie lagen fineer van grote afmetingen die in tegengestelde houtnerfrichting aan elkaar zijn verlijmd. Zo ontstaat een product met alle unieke eigenschappen van hout, met daarbovenop een grotere stabiliteit en grotere afmetingen. Bestaat het uit meer dan drie lagen, dan spreekt men in de praktijk ook wel van 'multiplex'. Voor de eenduidigheid is als algemene term 'triplex' gekozen. Triplex wordt onbehandeld geleverd. De dikte is 3 mm. 

Algemeen

Bij de materialen kan nog even een 'brand/rook'-luchtje aan de producten zitten. Dit is van het snijden met de laser en verdwijnt na enkele dagen.
De achterzijde kan sporen/ brandvlekjes bevatten van het uitbranden met de laser.


De materialen zijn in principe voor binnengebruik. Mocht u ze buiten willen gebruiken, dan dient u ze goed te behandelen met enkele lagen verf. Buitengebruik is op eigen risico, wij nemen hier geen verantwoording voor.

 

Bevestiging Letters en borden

U kunt de letters of naamborden met dubbelzijdige tape (of evt.met een poster-gum voor de Triplex van 3 mm. dikte) of montage-kit bevestigen tegen de wand of op meubels. Natuurlijk kunt u ze ook schroeven tegen de wand. Op verzoek kunnen wij de letters voorzien van een of meerdere gaatjes om ze te bevestigen.
EU Cookie Law Script 1

Indien u deze site bezoekt gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden, privacy statement en het gebruik van cookies voor een optimale website ervaring.

Akkoord